Hoe kunt u uw website sneller maken?

Website sneller maken

Een website sneller maken kan als je snapt hoe een website werkt. Het bekijken van een website komt feitelijk neer op het keer op keer downloaden van webpagina’s. Webpagina’s bestaan doorgaans uit code voor de indeling (HTML), code voor de opmaak (CSS), afbeeldingen en teksten.

Snelheidswinst is op vele manieren te bereiken. Zo kunnen afbeeldingen worden gecomprimeerd zodat ze een kleiner bestandsformaat hebben en dus sneller te downloaden zijn.

Code zelf kan ook worden gecomprimeerd. Speciale software haalt dan commentaar weg, samen met alle onnodige enters en spaties die programmeurs gebruiken om orde te scheppen. Daarbij zal niet zozeer veel winst in bestandsgrootte gehaald worden. Het samenvoegen van de code zorgt er echter wel voor dat browsers een website optimaal kunnen interpreteren, met een snellere laadtijd tot gevolg.

Natuurlijk speelt ook de verbinding zelf een belangrijke rol. Een website kan nog zo goed geoptimaliseerd zijn, zonder een snelle webhosting omgeving zal dit nooit tot uiting komen.

072 2010 300