Vindbaarheid website verhogen

Vindbaarheid website verhogen

Als er gesproken wordt over de vindbaarheid van een website, gaat het feitelijk over of de website wel of niet voorkomt in de zoekresultaten van zoekmachines (voornamelijk Google) op bepaalde trefwoorden. Het is mogelijk om de vindbaarheid van een website te optimaliseren, zodat deze beter gewaardeerd wordt door Google. Je website heeft dan meer een autoriteit op een bepaald onderwerp. Alle vormen van optimalisatie voor zoekmachines wordt geschaard onder de term “SEO” (Search Engine Optimization).

Optimaliseren voor crawlers

Om te weten wat SEO inhoudt is het belangrijk dat je weet hoe zoekmachines werken. Vele “crawlers” van Google struinen dagelijks het internet af op zoek naar nieuwe webpagina’s en/of wijzigingen in bestaande pagina’s. Zo’n crawler kijkt niet naar pagina’s zoals mensen dat doen. Hoewel pagina’s steeds visueler worden geanalyseerd ziet een crawler een pagina als een verzameling data met een bepaalde structuur.

Blijf relevant

Er bestaat niet iets zoals een SEO proof website. Een website voor 100% SEO optimaliseren is niet mogelijk, simpelweg omdat geldt: hoe meer relevante inhoud, hoe beter. Je bent dus nooit uitgeschreven. Grote bedrijven hebben tientallen, zo niet honderden werknemers die elke dag bezig zijn met het toevoegen en optimaliseren van nieuwe webpagina’s zodat Google hen boven de concurrent weergeeft.

De “perfecte” website voor Google…

Meer weten over hoe je een perfecte SEO tekst kunt schrijven? Bekijk dan onze pagina over SEO teksten schrijven. We hebben ook een pagina gewijd aan de technische optimalisaties die je kunt doorvoeren om de website beter te laten scoren.

072 2010 300