Website structuur: belangrijke tips

4 soorten website structuren

De website structuur is de basis van je website. Je kunt een website structuur zien als een bouwtekening van de website. Met een goede website structuur wordt je website namelijk beter gevonden door zoekmachines. Dit leidt tot meer bezoekers naar je website en bezoekers zullen langer op jouw website blijven. Het is dus van groot belang dat je goed nadenkt over welke structuur het beste past bij jouw website.

Er zijn veel soorten website structuren die je kunt gebruiken voor je website. Natuurlijk past de ene website structuur beter bij jouw website dan een andere. Hieronder geven wij een korte uitleg van de meest voorkomende website structuren.

#1: Boomstructuur

De boomstructuur wordt veelal gebruikt voor websites die veel informatie delen. Daarom wordt deze structuur veel toegepast bij websites die veel informatie beschikbaar stellen vanuit bijvoorbeeld een blog. Hieronder staat een voorbeeld van een boomstructuur weergeven.

website laten maken structuur

#2: Piramidestructuur

De piramidestructuur is de meest voorkomende website structuur. Deze website structuur wordt veel gebruikt bij kleine websites met een beperkte hoeveelheid informatie. Hieronder staat een voorbeeld van een piramidestructuur weergeven.

website laten maken structuur-2

#3: Matrixstructuur

De matrixstructuur is zeer geschikt voor webshops. Deze website structuur kun je ook wel zien als een tabel. Veel pagina’s hebben met elkaar te maken en zijn daardoor aan elkaar verbonden. Hieronder staat een voorbeeld van een matrix structuur weergeven.

website laten maken structuur-3

#4: Lineaire structuur

De lineaire structuur kent bijna geen structuur. Deze website structuur is een eenrichtingsweg. Het wordt ook wel een soort stappenplan genoemd. Deze website structuur is van toepassing voor bezoekers die vaak geen zin hebben om je hele website door te scrollen. Deze structuur is alleen goed voor je website als de bezoeker ook echt geïnteresseerd is wat jij aanbiedt op je website. Anders zul je zien dat bezoekers je website snel verlaten. Hieronder staat een voorbeeld van een lineaire structuur weergeven.

website laten maken structuur-4

Heb jij nog meer vragen over de structuur van jouw website? Of wil je meer weten over Specialist in Websites? Neem dan contact met ons op.

072 2010 300