Hoe begin je een blog?

Hoe begin je een blog?

Denk je aan het starten van een blog of ben je net begonnen? Maar weet je nog niet hoe je dit moet aanpakken? Check de tips in deze blog!

De 1e stap: Het blogonderwerp

Allereerst, is het belangrijk dat je weet waarover je gaat bloggen. Bedenk iets waar je blij van wordt en uren over kunt schrijven. Zijn dit reisverhalen, lifestyle of persoonlijke verhalen? Maak je onderwerp zo klein mogelijk. Een nichemarkt werkt voor een blog namelijk beter dan een mega breed onderwerp. Waarom? Een breed onderwerp heeft, negen van de tien keer, veel concurrentie. Waardoor je het jezelf erg lastig maakt om boven de  bestaande (populaire) bloggers uit te steken. Daarnaast is een te breed onderwerp lastig uit te diepen omdat er simpelweg teveel is om over te schrijven. Het ontbreken van materiaal kan de blog oppervlakkig doen overkomen.

Blog consequent & consistent

De volgende stap is het bedenken van een passende naam en domeinnaam. Een WordPress website is aan te raden voor een blog. Het biedt namelijk de mogelijkheid om (blog)artikelen op geplande tijdstippen te publiceren (ook tijdens je vakantie). Als blogger heb je dan de mogelijkheid om toch nog écht vakantie te vieren. Daarnaast kunnen lezers reacties onder je blogpost schrijven. Wel zo leuk om actief contact met je lezers te onderhouden. Wist je trouwens dat bij ons (Specialist in Websites) terecht kunt voor een WordPress website? Handig als je daar zelf de tijd of handigheid niet voor hebt 😉.

Naast een goed onderwerp is een goede score op Google ook fijn. Hoe scoor je SEO-technisch goed op Google? Consistentie en periodieke content is dan belangrijk. Bekijk wat haalbaar is voor jou en bouw eerst een archief met blogartikelen op. Op deze manier kun je consistent blijven bloggen (ook als je op vakantie gaat)! Je kunt beter één keer per week een goede blog posten dan drie blogartikelen van mindere kwaliteit. Kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit!

De tips nog even op rij

  • Kies een niche blogonderwerp
  • Bedenk een passende naam & domeinnaam bij jouw onderwerp
  • WordPress website biedt de beste mogelijkheden voor bloggers (denk aan het inplannen van je blogs & de mogelijkheid voor je lezers om te kunnen reageren)
  • Blog consequent & consistent (ja, met WordPress!). Specialist in Websites zweert erbij: Het is super easy in gebruik!
  • Ga voor kwaliteit! Kies voor jouw Specialist in Websites
072 2010 300