Werkwijze

Proces website laten maken

Een webshop of website laten maken door Specialist in Websites is een makkelijk en overzichtelijk proces. Als fullservice-internetbureau uit Alkmaar nemen wij alle taken voor onze rekening. Ons projectteam doorloopt zes stappen die hieronder staan beschreven. We starten met een kennismakingsgesprek waarin de projectmanager jouw wensen vertaalt naar een concept. In de ontwikkelfase gaan onze programmeurs beginnen met het echte werk: jouw website bouwen. Na de tussentijdse oplevering en jouw goedkeuring kan jouw website of webshop meteen het internet onveilig gaan maken!

Overweeg je door ons een website te laten maken? Vraag hier vrijblijvend een offerte aan!

all icons websites

Webshop of website laten maken in zes stappen:

pentablet webshop ontwerpen
pentablet webshop ontwerpen

Webshop of website laten maken in zes stappen:

1. Kennismakingsgesprek
Nadat we je aanvraag hebben ontvangen, gaan we met je in gesprek over alle aspecten van de nieuwe website of webshop. Om een goed beeld te krijgen van je wensen bespreken we alles op het gebied van design en content.

2. Kick-off meeting
Onze projectmanager gaat met de informatie aan de slag die uit het kennismakingsgesprek is voortgekomen. In de kick-off meeting krijg je inzicht in de doorlooptijd en prijs, maar veel leuker en belangrijker is het live design.
De projectmanager presenteert een voorbeeld van je nieuwe website, waardoor je een idee krijgt van de structuur en de visuele aspecten. Je krijgt uitleg over de marketing- en designtechnische kanten. In de kick-off meeting is er genoeg ruimte om feedback te geven. Na je goedkeuring kunnen we door naar de ontwikkelfase.

3. Ontwikkelfase
In de ontwikkelfase verwerken we al je feedback van de kick-off meeting en gaan we je webshop of website bouwen. De webdevelopers werken met het CMS-systeem WordPress, zodat de website eenvoudig te onderhouden is. Onze specialisten zorgen ervoor dat je website SEO-geoptimaliseerd wordt en daardoor goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Daarnaast maken ze je website uiteraard zo gebruiksvriendelijk mogelijk.

keyboard website webshop ontwerp

4. Tussentijdse oplevering
In deze fase nodigen we u graag uit voor een gesprek. We hebben de website klaar, dit is úw moment om uw stem te laten horen. Andere afbeeldingen? Kleuren niet goed? Toch dat andere lettertype? We passen het live voor u aan op ons grote scherm. Zo gaat u naar huis met een tevreden gevoel, en kan de website direct live!

5. Opleverfase
Dit is de fase waar het allemaal om draait: je website of webshop komt online te staan. We melden je site bij zoekmachines aan, zodat deze direct zichtbaar is. Je kunt nu optimaal profiteren van je website door websitebezoekers aan te trekken.

keyboard website
visser van dam website website laten maken
visser van dam website desktop

6. Onderhoud en Nazorg
Nadat je website online staat, laten we je niet in de steek. Je krijgt een workshop waardoor je binnen twee uur begrijpt hoe je aanpassingen aan je website kunt doen. Zo kun je foto’s uploaden, prijzen wijzigen en andere nodige veranderingen doen, zonder ons om hulp te vragen. Dat is wel zo efficiënt. Daarnaast leveren we een technisch onderhoudspakket:

  • We zorgen dat je website constant functioneert (99%+).
  • Met Google Analystics houden we alle statistieken van je website in de gaten.
  • We maken regelmatig back-ups van je website.
  • We doen (server)updates als er weinig activiteit op je website is (bijv. ’s nachts).
  • Voor service en support staan we voor je klaar met onze helpdesk.
  • Met webhosting heeft jouw website een fysieke plek op het internet.
  • Je krijgt een domeinnaam (.com).
  • We registreren je website in de Google Search Console.
  • Met een SSL-certificaat zorgen we ervoor dat gegevens veilig worden bewaard.

Wil je aan ons stappenplan beginnen om een website te laten maken? Neem nu contact op via onderstaande button of kom gerust eens binnen voor een kopje koffie om je plannen te bespreken.

072 2010 300