WordPress-uitdaging

Word jij niet meer warm van die standaard thema’s van WordPress? Lees dan snel onze tip in deze blog.

WordPress-uitdaging

Veel mensen hebben geen idee wat developen inhoudt. Een website bouwen is geen kwestie van gegevens uploaden vanuit Excel, het neemt tijd in beslag. Gelukkig zien onze developers het als een uitdaging als zij iets tegenkomen waarmee zij onbekend zijn.

Een gedeelte uit de URL halen is bijvoorbeeld moeilijker dan je denkt en niet iets waar je vaak tegenaan loopt, maar onze specialisten zitten erbovenop.

 

WordPress Multisite

Het contentmanagementsysteem WordPress is ontzettend populair bij websitemakers en dat komt omdat er meer mogelijkheden zijn dan je kunt bedenken. Voor elk probleem bestaat wel een handige plug-in. Wist je namelijk dat je eenvoudig meerdere websites tegelijk kunt beheren? Met WordPress Multisite kun je aanpassingen aan thema’s doen die in een keer bij al je websites plaatsvinden. Dat is handig voor als je meerdere websites hebt met dezelfde uitstraling.

 

ACF tegenover Visual Composer

Niet elke plug-in is even handig. Daarom hebben websitemakers voorkeuren. ACF (Advanced Custom Fields) is in de ogen van onze developer Marthijn Beilschmidt bijvoorbeeld veel gebruiksvriendelijker dan de plug-in Visual Composer. Het is met ACF eenvoudiger om zelf velden in te vullen om bestanden te uploaden en andere veranderingen door te voeren.

Stap daarom uit je comfortzone en gebruik niet altijd dezelfde uitbreidingen voor je website. De nieuwe plug-ins vliegen je tegenwoordig om de oren. Ga mee met de vooruitgang, daar draait het in de internetwereld uiteindelijk om.

 

Uitdaging nodig?

Ken je WordPress inmiddels op je duimpje en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Probeer dan eens je eigen thema te maken. Er zijn veel verschillende thema’s, maar vaak passen die niet bij wat je in gedachten hebt. Het is alsof WordPress je aanvoelt, want het systeem biedt je de mogelijkheid om je fantasie de vrije loop te laten. Je kunt codes in templates aanpassen met teksteditors, zoals Sublime Tekst, Adobe Dreamweaver en PhpStorm, zodat je alles naar eigen wens kunt instellen.

 

Niet erg verrassend, maar het probleem met de URL is op te lossen met, jawel, een plug-in. Als je Remove Taxonomy Base Slug installeert, kun je de URL van je website aanpassen.

Wij vinden het leuk om af en toe een medewerker in de schijnwerpers te zetten. Deze keer is onze creatieve developer Marthijn Beilschmidt aan de beurt.

website laten maken martijn

Marthijn Beilschmidt

In dienst sinds: September 2017
Meest trots op website van: Nictiz
Reden:Vanaf het begin erbij betrokken
Favoriete plug-in: ACF (Advanced Custom Fields)
Reden: Gebruiksvriendelijker dan Visual Composer

Gerelateerde berichten

072 2010 300