Wat kun je met WordPress?

Home / Blog / Wat kun je met WordPress?

Wat kun je met WordPress?

Wat is WordPress?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat WordPress precies is. WordPress is een Content Management System (CMS). Hiermee kan je gemakkelijk een website maken en onderhouden. Het begon ooit als simpel CMS om een web blog mee te maken. Inmiddels is het veel meer dan alleen een blogging-platform en wordt het door steeds meer grote merken en bedrijven gebruikt om een website te bouwen.

Wat is een CMS?

De basis van iedere website is opgebouwd uit het zogenaamde HTML code. Een CMS systeem zorgt ervoor dat jij websites hiermee kunt maken en onderhouden zonder ook maar enkele ervaring te hebben met enige codes. Het systeem schrijft dus de codes voor jou en jij kunt je dan focussen op de andere aspecten van een website.

Wat kun je met een WordPress website?

Een betere vraag, wat kan je niet met WordPress? Door middel van een grote selectie aan plugins die worden beschikbaar stelt kun je vrijwel alles wat je met een normale website ook kunt. Alleen is het lastiger om dit soort dingen te personaliseren aangezien plugins voorgeschreven zijn door andere content schrijvers (developers). Kortom, of je nou een blog, informatieve website of een webshop wilt: met WordPress kan dat allemaal, en grotendeels zonder enkele moeite.
Ook interessant

Nieuwsgierig geworden na het lezen van dit bericht? Bekijk hieronder een greep van onze andere nieuwsberichten.