Uitleg SSL certificaat

Een SSL certificaat biedt de mogelijkheid om alle data tussen de server en browser te versleutelen. Bij versleuteling wordt een datastroom aangepast. Zie het als een soort onderlinge afspraak tussen twee punten (bijvoorbeeld een browser en een server) over het onherkenbaar wijzigen van teksten of andere data volgens een afgesproken systeem. Dit afgesproken systeem noemen ze ook wel de sleutel. Alle data tussen de browser en de server die wordt onderschept, bijvoorbeeld door een hacker, zal onbruikbaar zijn door het ontbreken van de sleutel. De ontvanger heeft de sleutel wel en kan alle informatie daarom moeiteloos ontcijferen.

In de praktijk gaat het er een stukje geavanceerder aan toe. Er vinden bijvoorbeeld verificatieprocessen plaats om te kunnen vaststellen of de datastroom daadwerkelijk van de juiste bron afkomstig is. Daarnaast moet de uitgifte van de sleutels veilig gebeuren en natuurlijk ook het installeren ervan.

SSL certificaat kopen

Online zijn diverse aanbieders van SSL. Sommigen zelfs gratis. De meningen over de gratis SSL certificaten lopen uiteen. Sommigen noemen het schijnveiligheid omdat niet te controleren is of de sleutels ergens bekend zijn (uitgelekt). Dan kan het zijn dat alle data keurig wordt versleuteld, maar de hacker kan meekijken omdat ook hij de sleutel heeft. Wij bij Specialist in Websites nemen liever geen risico en gaan voor de betrouwbaarste certificaten. Ook als die geld kosten.

Hoger in Google met SSL certificaat

Ook bij Google wordt veel waarde gehecht aan een veilige website. De autoriteit van je website wordt verhoogd door het hebben van een SSL certificaat, waardoor je beter vindbaar wordt. Lees hier meer tips voor het verbeteren van de vindbaarheid van je website.