Hoe werkt een op maatwerk gemaakte WordPress website?

Thema’s die naar wens worden gemaakt op jouw website

Sinds kort proberen wij bij Specialist in Websites thema’s te creëren die volledig aansluit op een klant haar/zijn wens. Zo is er laatst iets speciaals gemaakt voor Nictiz, een landelijke expertisecentrum dat ontwikkeling van ICT in de zorg faciliteert.

Personal Home Page (PHP)

Nictiz heeft op haar website een speciale pagina waarbij alle standaarden worden weergegeven in een tabel. Deze standaarden kunnen gefilterd worden op alle beschikbare categorieën. Normaliter is dat niet mogelijk om uit te voeren in WordPress, zelfs niet met plug-ins.

WordPress is gemaakt door middel van PHP, waardoor het mogelijk is je thema te personaliseren met wat PHP code. Door wat lijntjes slimme code in te voeren kun je zo een filter systeem opbouwen en een sorteerbaar tabel waarin je tevens ook in kunt zoeken.

Hoe doe ik dit op mijn website?

Je kunt niet zomaar beginnen met het invoeren van PHP code in de WYSIWYG editor van WordPress. Je zult eerst je eigen thema moeten creëren. Hiermee krijg je namelijk de mogelijkheid om niet alleen alle elementen van WordPress specifiek naar wens te maken, maar ook de mogelijkheid om een template van een standaard pagina te maken. Zo kan je bijvoorbeeld per pagina kiezen of je de standaard, of een tabel + filtersysteem wilt hebben.

Uitbreiden

Bij Specialist in Websites is er dus niet alleen kennis van diverse thema’s, plug-ins, SEO en/of klantenkennis, maar ook van het achterliggende gedeelte waar WordPress op gebouwd is. Een klant kan zo dus enorm creatief zijn met zijn/haar wensen. Alles wat op Front-End gebied mogelijk is, kan dankzij een maatwerk thema ook op jouw website.

072 2010 300