Business in the front, party in the back

Creëer een positieve werksfeer voor een betere concentratie en productie. Hoe? Dat lees je in deze blog.

Business in the front, party in the back

website laten maken siw

Collega’s die met elkaar overhoopliggen, meningsverschillen hebben en eigenlijk elkaars hersens wel willen inslaan. Veel werkgevers en werknemers weten niet hoe ze hiermee moeten omgaan, dus zorg dat je zulke situaties weet te voorkomen. Hoe? Creëer een positieve werksfeer!

 

Feest op de werkvloer

Specialist in Websites leeft naar het principe ‘Business in the front, party in the back’. Zakendoen is natuurlijk belangrijk voor een bedrijf, maar dat staat in direct verband met de sfeer op de werkvloer. Door activiteiten te organiseren leren werknemers elkaar op een andere manier kennen. Ze zijn dan veel losser en kunnen meer zichzelf zijn. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat die stille Harry van de IT-afdeling een ontzettende grapjas kan zijn. De volgende keer aarzel je niet om hem om hulp te vragen.

 

Tafelvoetbal

Je kunt zo ver gaan als je wilt met dit principe, bij elk bedrijf past een andere aanpak. Voor ambtenaren bij een gemeente is een tafelvoetbaltafel al heel verfrissend. De soms wat stijve en serieuze lui gaan fanatiek voor de winst en roepen kreten die er normaal gesproken alleen uitkomen als ze wat gedronken hebben. Door aan zulke activiteiten mee te doen, worden de onderlinge relaties verbeterd en zullen gesprekken soepeler verlopen.

 

Mystery Friday

Specialist in Websites pakt het groots aan. Wij organiseren samen met het bedrijf Create elke week een Mystery Friday voor onze werknemers. Elke vrijdagmiddag worden er een paar uurtjes gereserveerd ten behoeve van teambuilding. Onze harde werkers weten niet wat ze moeten verwachten en speculeren samen over de opzet.

Om je een indruk te geven: we hebben ze eens verrast met vier dikke limousines op het terrein. Na een mooi ritje met champagne en meezingers belandden we uiteindelijk op de bowlingbaan om te strijden voor de winst. Bekijk hier de video van onze Mystery Fiday 2.0.

 

Win-winsituatie

Spelletjes en activiteiten zorgen niet alleen voor grappige situaties en minder spanning op de werkvloer. Onderzoek wijst uit dat werknemers zich na een spelletje beter kunnen concentreren en dat ze productiever zijn. Een win-winsituatie dus. En door de betere werksfeer vinden werknemers het leuker om naar hun werk te gaan.

 

Ballenbak?

Inspiratie nodig? Bij een bedrijf als Coolblue word je ontvangen in de ballenbak, maar zo groots hoeft het natuurlijk niet te zijn, denk aan:

  • een dartbord
  • een pooltafel
  • een kaartspel (klaverjassen, poker etc.)
  • een spelcomputer (Wii, PlayStation etc.)
  • een basketbalnet
  • pim-pam-pet
  • een airhockeytafel
  • een tafeltennistafel
  • een tafelvoetbaltafel

 

Met een positieve werksfeer heb je minder kans dat je accountmanager en projectleider elkaar de hersens willen inslaan. Als ze daar nog steeds de behoefte aan hebben, kunnen ze hun frustraties kwijt door elkaar in te maken met een potje FIFA.

072 2010 300